De Ereader

Is een ereader anno 2015/2016 nog wel nodig of is het iets wat niet meer nodig is? Wat kost een goede ereader nu eigenlijk? Waarom zou je een ereader kopen als je ook kunt lezen op een tablet/smartphone? Dit zijn zomaar een paar vragen welke u kunt hebben als u op zoek bent naar een ereader en zich afvraagt of een investering in een apart apparaat om uw ebook op te lezen nog wel nodig is. Wij proberen u in dit artikel hier op weg te helpen om een keuze te maken of een ereader een toegevoegde waarde heeft voor u, of juist niet.

Verschil tussen ereader en tablet

Er zijn diverse overeenkomsten tussen een ereader en een tablet. Ze zijn namelijk allebei handzaam en voorzien van een 7″ of groter scherm, tegenwoordig kan je de meeste ereaders ook met touch bedienen en….. dan stopt het eigenlijk. Want het type scherm zorgt er al snel voor dat een ereader veel minder kan dan een tablet, maar datgene waarvoor hij gemaakt is kan hij als geen ander. Namelijk een boek aan u voorschotelen, welke u kunt uitlezen alsof het een boek is van papier, hierover later meer.

Een tablet is bij de meeste huishoudens tegenwoordig niet meer weg te denken, en een tablet is eigenlijk ook een alleskunner. Je moet ermee kunnen internetten, emailen, apps op kunnen installeren en gebruiken en ook een ebook op kunnen lezen. Met de diverse apps als Kobo books, Bookstore en nog veel meer apps kan je dit dan ook prima. Een ereader is dit echter niet, want ook al gaan de technieken op de ereader ook steeds verder, hij is niet gemaakt om te kunnen internetten, videos te bekijken en diverse apps op te kunnen installeren.

Nu klinkt het bijna alsof we negatief zijn over de ereader, maar niets is minder waar. Het is alleen maar om u duidelijk te maken dat een ereader niet gemaakt is om als tablet te dienen. Een ereader is primair gemaakt om goed boeken op te kunnen lezen, en daar is hij nog steeds niet in verslagen!

Shopping cart